/  

Wróć   NAPISY.info > NAPISY > Właśnie pracuje nad...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07-05-2010, 13:23
lukas91 lukas91 jest nieaktywny
Junior Member

Domyślnie Opowieści z Krypty - Wszystkie sezony.

Witam. Opracowuję tłumaczenie wszystkich odcinków legendarnych "Opowieści z Krypty". Na swoim "Chomiku" udostępniam odcinki z wtopionymi w film napisami w formacie DivX.

Pierwszy sezon poszedł bardzo łatwo, gdyż dokonywałem tłumaczenia angielskiej wersji, dopasowując długość trwania polskich kwestii.

Jednak problem zaczyna się od drugiego sezonu, tu udostępnione napisy nie spełniają moich standardów (kwestie często pojawiają się na ekranie 2/3 sekundy przed wypowiedzeniem ich przez postać).

W obecnej sytuacji jeden odcinek to najpierw dopasowanie kwestii i jeśli trzeba, połączenie ich, potem tłumaczenie, a na końcu dobieranie długości.

Z drugiego sezonu gotowy mam jeden odcinek, drugi kończę. Naprawdę przydałby się ktoś, do wykonywania pierwszej czynności, czyli wpasowania wszystkich kwestii dokładnie do momentu wypowiadania ich przez postać, swoją drogą to jest praca najprzyjemniejsza i idzie najszybciej.

Sam skupiam się jedynie na udostępnianiu odcinków na moim Chomiku, stąd osoba mogąca pomóc, oprócz wspomnienia swojego nazwiska czy nicku pod koniec każdego odcinka otrzyma możliwość wrzucania serialu np. na Rapidshare, gdzie oczywiście może liczyć na ogromną ilość pobierań (bardzo wiele osób poszukuje polskiej wersji "Opowieści").

Liczę, że ktoś się zdecyduje pomóc. W takim wypadku otrzyma ode mnie angielskie napisy i namiar na Rapidshare/Chomikuj.pl do ściągnięcia odcinków serialu.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez lukas91 ; 10-05-2010 o 15:03
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-05-2010, 13:42
YaReX-2 YaReX-2 jest nieaktywny
Junior Member

Domyślnie

Witam

Bardzo się cieszę, że ktoś podjął się zadania przetłumaczenia Opowieści z Krypty. Wysoko cenię ten serial, gdyż zawsze go oglądałem w sobotę wieczorem (na Polsacie), gdy chodziłem jeszcze do podstawówki.

Masz ode mnie wielkiego plusa
Powodzenia
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-05-2010, 08:12
M3ntor M3ntor jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie Witam

I bardzo dobrze że te napisy ruszą tak więc młodzieży do roboty

Sic Astra volunt
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku